Tradičná slovenská štrúdľa je jedným z najobľúbenejších dezertov, ktorý má bohatú históriu a je neodmysliteľnou súčasťou slovenskej kuchyne. Jej pôvod siaha až do stredoveku, keď sa v strednej Európe začali pripravovať prvé verzie tohto lahodného pečiva. Štrúdľa sa postupne vyvíjala a získavala na popularite vďaka svojej jedinečnej chuti a všestrannosti.

História štrúdle je fascinujúca. Prvé zmienky o štrúdli pochádzajú z Rakúska, kde sa pripravovala ako tenké cesto plnené rôznymi náplňami. Rakúski cukrári zdokonaľovali recepty a techniky, aby vytvorili dokonalú štrúdľu, ktorá sa stala obľúbenou na kráľovských dvoroch a medzi aristokraciou. Postupne sa štrúdľa rozšírila do ďalších krajín strednej Európy, vrátane Slovenska, kde si získala srdcia ľudí po celom území.

Jablkovo-škoricová štrúdľa ťahaná

Zloženie : jablká, cukor, škorica, múka, maslo, ocot, olej, soľ

Cena : 1,20 € / kus (80g)

Makovo-višňová štrúdľa ťahaná

Zloženie : višne, mak, cukor, múka, maslo, olej, ocot, soľ

Cena : 1,40 € / kus (70g)


Ceny a balenia

Štrúdle balím do krabíc určených na kontakt s potravinami. Objednanie minimálne 2 dni vopred.
Balné za jednu krabicu je 1,50€.